Необходими продукти:
2 горни пилешки бутчета
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 стиски фиде
олио
2 с.л. вегета
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. черен пипер
магданоз за поръсване
По желание може да се сложи корен целина или пъщарнак
По желание може да се сложи корен целина или пъщарнак
За застройката:
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
2 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се сваряват, като бульона се запазва. Месото се обезкостява и се нарязва на ситно.
В тенджера се слага месото и прецедения бульон.Ако бульона не е достатъчно мазен се слага допълнително олио. Добавят се накълцаната глава лук, настъргания морков и чушката. Подправя се със вегетата или кубче бульон и черния пипер. Долива се вода, ако е необходимо и се оставя да ври. Когато лука и чушката поомекнат се добавя фидето и се оставя да поври до неговата готовност.