Необходими продукти:
400 гр. свинско месо
1 глава лук
1 чаша вино
3-4 дафинови листа
10-12 зърна черен пипер
4-5 зърна бахар
2 с.л. вегета
червен пипер
3 с.л. брашно
олио
200 гр. ориз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, големи колкото за една хапка. Залива се с вода и се вари, докато излезе пяната. Бульона се прецежда и месото се измива хубаво.
В тенджера се налива олио и в него се запържва лука. Добавя се свинското и част от виното. Оставя се под капак за няколко минути.
Добавя се бульона, останалото вино и подправките. Вари се, докато месото стане готово.
Отделно сваряваме ориза и го оставяме да се охлади.
Слагаме от кебапа в чиния. В подходяща формичка или малка чашка слагаме ориз и внимателно го изсипваме в чинията, така че да запази формата си.
Добър апетит :о)