skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Начална страница

Вкусотийки в чинийки



Free Bitcoins every 24 hours.

Винен кебап

8:02 | Publish by Yanushkka



Необходими продукти:
400 гр. свинско месо 
1 глава лук
1 чаша вино
3-4 дафинови листа
10-12 зърна черен пипер
4-5 зърна бахар
2 с.л. вегета
червен пипер
3 с.л. брашно
олио
200 гр. ориз

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета, големи колкото за една хапка. Залива се с вода и се вари, докато излезе пяната.  Бульона се прецежда и  месото се измива хубаво.
В тенджера се налива олио и в него се запържва лука. Добавя се свинското и част от виното. Оставя се под капак за няколко минути.




  
Добавя се бульона, останалото вино и подправките. Вари се, докато месото стане готово.




 Прави се кашица от брашното, размито с малко вода. 
Отделно сваряваме ориза и го оставяме да се охлади.

 Слагаме от кебапа в чиния. В подходяща формичка или малка чашка слагаме ориз и внимателно го изсипваме в чинията, така че да запази формата си. 






Добър апетит :о)

Етикети: Вино, Кебап, Лук, Свинско 0 коментара
0 Responses

« По-нова публикация По-стара публикация »
Абонамент за: Коментари за публикацията (Atom)


Free Bitcoins every 24 hours.

Labels

  • Вино (1)
  • Гъби (1)
  • Дреболийки (1)
  • Италианска кухня (1)
  • Кайма (2)
  • Канелони (1)
  • Картофи (2)
  • Кашкавал (1)
  • Кебап (1)
  • Лук (5)
  • Мусака (1)
  • Паста (1)
  • Пиле (2)
  • Питки (1)
  • Салати (1)
  • Свинско (1)
  • Сода за хляб (1)
  • Супи (2)
  • Яйца (2)


Free Bitcoins every 24 hours.

Blog Archive

  • ▼  2012 (7)
    • ▼  декември (5)
      • Мусака
      • Супа от пилешки дреболийки
      • Винен кебап
      • Содени питки
      • Пилешка супа
    • ►  ноември (2)
Copyright (c) 2010 Вкусотийки в чинийки. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.