Необходими продукти:
1 пакет канелони
250 гр. кайма
300 гр. гъби
1 голяма глава лук
3-4 скилидки чесън
2 бурканчета доматено пюре
1 лъжичка мед
зехтин
риган
босилек
черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
брашно
кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
В тиган слагаме зехтин и запържваме ситно нарязания лук и смачканите скилидки чесън. Прибавяме каймата, в която предварително сме сложили 150 мл. вода и сме омесили добре. Запържва се докато каймата стане на трохи. Добавят се гъбите.
В тенджера, според указанията на пакета се сваряват канелоните за определеното от производителя време.
В отделен съд слагаме малко количество брашно. Внимателно пълним всички канелони, като двата края се потапят в брашното, за да се запечатат.
Така напълнените канелони се подреждат в тавичка и се заливат с доматеното пюре, разредено в съотношение1:1 с вода и другата част от бульона. Покрива се с фолио и се пече, докато канелоните омекнат. След това се маха фолиото, настъргва се кашкавал и се запича до получаването на коричка.
Добър апетит :о)