skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Начална страница

Вкусотийки в чинийки



Free Bitcoins every 24 hours.

Мусака

8:41 | Publish by Yanushkka


Необходими продукти:

1,5-2 кг. картофи
400 гр. кайма
1 глава лук
1 домат (по желание)
магданоз
чубрица
червен пипер
черен пипер
вегета
олио

За заливката:

1 яйце
1 кофичка кисело мляко
брашно, колкото поеме
1 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват на ситно.



 В дълбока тенджера се запържва лука с каймата. Когато каймата побелее се добавят картофите и подправките. По желание може да се сложи един много ситно нарязан домат. Залива се с вода и се вари до полуготовност. Сместа се изсипва в дълбока тава.



 Пече се на 200 градуса, докато водата почти се изпари и картофите се покажат. Прави се заливка от яйцето, киселото мляко, содата и брашното. Трябва да има гъстотата на боза. 





Връща се във фурната, докато хване златиста коричка. 



Сервира се с кисело мляко. 


Добър апетит :о)


Етикети: Кайма, Картофи, Лук, Мусака 0 коментара
0 Responses

По-стара публикация »
Абонамент за: Коментари за публикацията (Atom)


Free Bitcoins every 24 hours.

Labels

  • Вино (1)
  • Гъби (1)
  • Дреболийки (1)
  • Италианска кухня (1)
  • Кайма (2)
  • Канелони (1)
  • Картофи (2)
  • Кашкавал (1)
  • Кебап (1)
  • Лук (5)
  • Мусака (1)
  • Паста (1)
  • Пиле (2)
  • Питки (1)
  • Салати (1)
  • Свинско (1)
  • Сода за хляб (1)
  • Супи (2)
  • Яйца (2)


Free Bitcoins every 24 hours.

Blog Archive

  • ▼  2012 (7)
    • ▼  декември (5)
      • Мусака
      • Супа от пилешки дреболийки
      • Винен кебап
      • Содени питки
      • Пилешка супа
    • ►  ноември (2)
Copyright (c) 2010 Вкусотийки в чинийки. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.